Evenimente
Home > Evenimente > Noutati
 

Proiectul imobiliar PINE GARDEN – ansamblu rezidential in Brasov

25 aprilie 2016Casa de Insolventa Rovigo SPRL a primit unda verde pentru a demara procesul redresarii dezvoltatorului imobiliar Ancodom, dupa ce Adunarea Creditorilor companiei a aprobat, in data de 9 septembrie 2014, planul de reorganizare a acesteia propus de catre administratorul judiciar.

„Casa de Insolventa Rovigo SPRL, in calitate de administrator judiciar al companiei Ancodom S.R.L., anunta ca planul de reorganizare a dezvoltatorului imobiliar a fost aprobat de Adunarea Creditorilor, in data de 9 septembrie 2014. Se adauga, astfel, pentru Casa de Insolventa Rovigo SPRL, inca un proiect de viabilizare a unei afaceri in dificultate pe care aceasta si-l asuma in abordarea fireasca prin care redresarea reala a unei afaceri aflate in dificultate este un castig pentru mediul de afaceri”, arata sursa citata.

Planul de reorganizare vizeaza, mai exact, redresarea proiectului imobiliar ”Pine Garden”, dezvoltat de catre Ancodom si a carui constructie a debutat in anul 2008. Planul prevede, ca principala modalitate de acoperire a datoriilor societatii, finalizarea proiectului imobiliar si valorificarea ulterioara a acestuia. In prezent, ansamblul rezidential este construit in proportie de aproximativ 61% , acest stadiu permitand, conform specialistilor Rovigo SPRL, posibilitati de valorificare multiple.

Astfel, valorificarea investiei se poate face dupa mai multe scenarii, fara ca acestea sa fie limitative:

1. Finalizarea imobilului in integralitate si valorificarea subsecventa a intregului activ;

2. Finalizarea imobilului in integralitate si valorificarea subsecventa pe unitati, in sistem retail;

3. Finalizarea imobilului in integralitate si valorificarea subsecventa a unui numar de unitati, in sistem retail, si in bloc a restului de imobil;

4. Finalizarea unuia din cele doua blocuri de locuinte, valorificarea subsecventa a acestuia si finantarea restului imobilului din veniturile astfel obtinute, urmand a lua in calcul o eventuala inchiriere a unui numar de apartamente din cel de-al doilea bloc;

5. Finalizarea integrala/partiala a ansamblului rezidential, schimbarea destinatiei in parte/in totalitate a proiectului imobiliar, cu schimbarea autorizatiei de construire si/sau a categoriilor de cumparatori potential interesati si valorificarea proiectului pe unitati, in sistem retail.

”Oferta investitionala se adreseaza atat pietei interne, cat si celei externe, avand in vedere faptul ca Brasov este un oras turistic european. Este cunoscut faptul ca, in calitate de partener in cadrul Forumului European pentru Securitate Urbana, Brasov se afla in curs de implementare a proiectului ”Siguranta in turism – pentru un mediu sigur in orasele turistice”. La finalizarea acestuia, in 2015, Brasovul va primi Statutul International (Carta) ”Oras sigur pentru turism”, arata notificarea de presa emisa de catre Rovigo SPRL.

Prin urmare, potrivit specialistilor Rovigo SPRL, investitiile ce vor fi efectuate in vederea finalizarii proiectului imobiliar au mari sanse sa se bucure de un randament ridicat si, totodata, sa realizeze si scopul planului de reorganizare, acela de plata a pasivului societatii aflate in dificultate. Acestia reamintesc ca, in conformitate cu art.159, alineatul 2 al Codului insolventei (Legea nr.85/2014), investitia facuta in procedura insolventei este garantata, avand prioritate absoluta fata de ceilalti creditori.

Construit intr-un cadru natural pitoresc, proiectul imobiliar Pine Garden este un ansamblu rezidential, in suprafata utila totala de 3.744.30 mp, localizat in municipiul Brasov, compus din 2 cladiri tip bloc de locuinta cu regim de inaltime S+P+2E+M, care va totaliza 28 de apartamente (4 apartamente tip penthouse si 24 de apartamente cu 3 camere). Apartamentele sunt amplasate la parter, etaj 1, etaj 2 si mansarda, iar subsolul este dedicat parcarilor, spatiilor tehnice si de depozitare. Este construit pe un teren in suprafata totala de 5.189,90 mp, situat in partea sud-vestica a municipiului Brasov, in cartierul Schei, str. Dupa Gradini, nr. 4C. Zona este puternic dezvoltata pe segmentul rezidential, bucurandu-se de un ambient calm si linistit, ferit de traficul urban. Constructiile in ansamblu au un design montan, stilul arhitectural si structura cladirilor imbinand materialele si tehnologiile de ultima generatie cu specificul constructiilor din Scheiul Brasovului. Fatadele decorate cu lemn si piatra naturala, culorile calde ale tencuielilor si ferestrelor si acoperisurile ceramice tip sarpanta incadreaza perfect vilele Pine Garden in peisajul Vechiului Schei. Totodata, suprafetele vitrate generoase, amenajarile de inalta calitate si decoratiunile interioare si exterioare subliniaza categoria premium a locuintelor din ansamblul rezidential.

Sursa: http://legalmarketing.ro/rovigo-sprl-incearca-sa-salveze-proiectul-pine-garden/
 
Suntem membrii: Suntem agreati de: Parteneri:
UNPIRInsol Europe   AVASANAF   Deleanu