Oportunitati de afaceri
Home > Oportunitati de afaceri > SC ROMFOOD PROD SRL
Oportunitati de afaceri
SC ROMFOOD PROD SRL
Obiect de activitate principal Fabricarea altor produse alimentare 
Localizare Sector 3, Bucuresti
Total masa credala 13.686.342,257 lei
Creditor majoritar(procent din masa credala detinut) B.C.R. S.A. (49,42 %)
Active Fabrica acopera o suprafaţă de 1.100 mp, pe o suprafata de teren de 12.200 mp cu deschidere 42 m la drum national, are 1100 mp de construcţie şi este conectata direct la toţi furnizorii de utilităţi (energie electrică instalata permite o creştere a consumului de până la 250 kW / h)
Mentiuni Compania a primit in 2009 aprobare pentru subvenţie de finanţare din partea UE de 700.000 de euro, prin Agentia de Plati pentru Dezvoltare si Pescuit – Schema de ajutor de stat – XS13/123/2008 pentru construirea unei fabrici multifunctionale de producere a unei game largi de turtă dulce şi biscuiţi multicereale
Profilul General
Romfood Prod este unul dintre primii trei producatori români din sectorul de activitate al produselor ambalate tip hrana sănătoasa  & vegetariana;
 
Romfood Prod are capabilitati complete de : ambalare, lansare pe piata şi vânzare a produselor alimentare, prin intermediul tuturor retelelor, locale si multinationale, de comert cu amănuntul prezente în România; 
Cota de piaţă detinuta de comertul modern (cash &carry, hypermarket si supermarket) este în creştere rapidă pe segmentul de produse alimentare; 
Marcile proprii, Distins si Pufi Dufi, ale companiei reprezintă 74% din vânzările  totale restul fiind reprezentat de produse sub marca privata a retelelor de comert, Winny, Bioflakes, Lechermatz, Filia, Ver'dis, OSNA, Aro; 
Romfood Prod funcţionează intr-o fabrică nou construita in anul 2008 , cu suprafata construita de 1.100 mp, si teren de 12.000 mp, situata la 30 km distanţă de Bucureşti, in judetul Giurgiu.
Fabrica detine toate avizele necesare de functionare si este acreditata din punct de vedere al managementului sigurantei produselor alimentare HACCP.
Compania a primit in 2009 aprobare pentru subvenţie de finanţare din partea UE de 700.000 de euro, prin Agentia de Plati pentru Dezvoltare si Pescuit – Schema de ajutor de stat – XS13/123/2008 pentru construirea unei fabrici multifunctionale de producere a unei game largi de turtă dulce şi biscuiţi multicereale. 
Implementarea proiectului de investitie nu a fost inca demarata deoarece Romfood Prod nu a avut resursele pentru finantarea partii de 50%, respectiv 700,000 euro, din proiect care ii revine.
 
Istoric si Etapele de dezvoltare ale Romfood Prod
Compania, cu sediul la Heresti - judetul Giurgiu la 30 km sud Bucuresti, a fost infiintata in anul 2003 de către doi antreprenori având experienta in vânzarea şi comercializarea produselor alimentare, experienta acumulata in cadrul unor companii multinaţionale.
Prin urmare, activitatea companiei a fost orientata catre aducerea pe rafturile retelelor de magazine a unui numar de produse alimentare foarte cautate de consumatorii romani dar aflate intr-o oferta limitata la produsele premium ale unui numar de producatori multinationali. 
În paralel, compania a iniţiat investiţii în instalaţii de producţie proprie, în scopul completarii gamei de produse oferite consumatorilor şi acoperirii cererii de produse cu pret accesibil la o calitate comparabila cu cea a produselor premium. 
An Vinzari [lei] Numar produse Angajati
2003 100,000 5 9
2004 1,400,000 30 15
2005 4,100,000 42 19
2006 6,400,000 55 60
2007 8,700,000 61 80
2008 15,200,000 70 90
2009 16.700.000 70 70
Având în vedere cererea ridicată pentru grupele de produse aduse de către societate pe rafturile comercianţilor cu amănuntul, compania si-a crescut performantele constant în ultimii şase ani.
Romfood Prod SRL  este unul din principalii jucator locali în ambalarea, distribuirea şi comercializarea produselor alimentare ambalate. 
Portofoliului de produse este axat pe produse alimentare sănătoase şi vegetariana si consta in: 
cereale pentru micul dejun, 
produse alimentare instant,
produse pe bază de soia,
condimente, 
zahăr brut si sare de mare.
Compania vinde produsele sub marci proprii şi marci private ale retelelor de comert prin întreaga gama de comercianţii cu amănuntul şi cu ridicata din  piata romaneasca. 
  
Game de produse şi structura de vânzare 
Produsele comercializate de companie se încadrează în cinci grupure: 
1. cereale pentru micul dejun, 
2. produse alimentare instant, 
3. produse pe bază de soia, 
4. condimente,
5. zahar brut si sare marina. 
Cerealele pentru micul  dejun acoperă o gamă largă de  produse prelucrate pe bază de grâu, porumb şi orez, care sunt comercializate sub marcile proprii companiei, Distins şi Pufi Dufi, şi marcile private ale comerciantilor: Winny, Bioflakes, Lechermatz. 
Alimentele instant sunt acele tipuri de produse care sunt folosite în mod regulat de către orice familie şi prezentate într-o formă care permite prelucrarea rapida, cum ar fi fulgi de cartofi şi fasole pentru pregătirea piure instantanee. Vandute într-o varietate de pachete aceste produse sunt comercializate atât sub marcile proprii al companiei,  Distins,  marcile private ale comerciantilor, cum ar fi Filia, Ver'dis si Profi. 
Produsele pe bază de soia, inclusiv laptele praf din soia, sunt reprezentate de intreaga gama de granule, cuburi de felii, care au devenit tot mai populare în rândul consumatorilor, ca o sursă valoroasă şi sănătoasă de proteine vegetale. Aceste produse sunt, de asemenea, comercializate sub marca Distins şi marcile private ale comerciantilor  Profi, OSNA, Winny, Ver'dis şi Filia.
 
Amestecurile de  condimente, sunt o categorie de produse vândute într-o varietate de forme de  ambalare cu gramaje mici de la 100 gr la 5 kg, sub marca companiei Distins şi marca proprie a Metro, Aro. 
Produse cum sunt zaharul brut si sarea de mare au devenit tot mai populare în rândul consumatorilor, ca o alternativa valoroasă şi sănătoasă la produsele traditionale. Aceste produse sunt, de asemenea, comercializate sub marca Distins .
Prin urmare, compania are un portofoliu de aproximativ 70 de produse avind la baza un numar  de 25 retete care sunt ambalate în conformitate cu o serie de mărci şi greutăţi. 
Contribuţia in vanzari a marcilor  proprii ale companiei este de aproximativ 74%, restul fiind reprezentat de vânzările de produse sub marca privata a retelelor.
Rezultatele de vânzări ale companiei, bazate pe cifrele anului 2009, arata ca:
85%din produsele sale se vind prin lanţuri de retail,
15% se vind printr- o serie de distribuitori care acoperă 60% din suprafata Romaniei. 
Compania isi vinde produsele prin intermediul marilor comercianti aflati pe piata romaneasca : Carrefour, Cora, Real, Auchan, Kaufland, Metro, Selgros, Profi, Inter’ex, Albinuta 
Distributia efectiva a produselor se va face prin S.C. Distins Distribution srl, cu sediul in Bucuresti, Al. Barajul Rovinari nr.3, bl Y13,sc.2, ap.29, sector 3, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/11444/2009, cod fiscal/unic RO 26283121 , cont nr. RO61 RNCB 0079 1134 9101 0001 deschis la B.C.R,Sucursala Titan reprezentata de Lazar Lucian, in calitate de Administrator. 
Scopul infiintarii acestui “vehicul” a fost determinat de reticenta marilor comercianti de a contracta cu societati aflate in stare de insolventa . 
Obiectul contractului consta in stabilirea conditiilor in care, Distribuitorul S.C. Distins Distribution srl va putea distribui pe teritoriul Romaniei si inafara tarii , produsele descrise in Anexa 1 la contractul incheiat. Furnizorul (SC ROMFOOD PROD) vinde in exclusivitate produsele sale prin intermediul Distribuitorului in retelele de magazine: Metro, Selgros, Kaufland, Carrefour (prin distribuitorul logistic Europro Distribution SRL) , Real, Cora, Auchan, Profi, Albinuta, Inter’ex si catre distribuitorii zonali cu care Furnizorul avea contracte de distributie.  
Distins Distribution srl nu va desfasura nici o alta activitate in afara de aceea de a distribui produsele Romfood Prod .
Distins Distribution srl cunoaste faptul ca Furnizorul se afla in procedura de insolventa cu intentie de reorganizare depusa, ca sustine planul de reorganizare si participa la reorganizarea Furnizorului, indeplinindu-si cu buna credinta toate obligatiile asumate prin contract pe intreaga perioada a reorganizarii.  
Defalcarea veniturilor companiei pe cele trei tipuri de retail indică faptul că pina la mijlocul anului 2009 lanţurile de discount au fost cei mai mari contribuitori cu peste 30%, urmate de hypermarket / supermarket-uri 28% si Cash & Carry cu 20%. 
Deoarece marja bruta a vinzarilor prin retelele de discount era foarte mica (intre 16 -18%) aceasta structura a fost schimbata incepind cu semestrul II, 2009 respectiv contributia retelelor de discount diminuata la 4%.
Capacitatile de productie 
Compania operează o unitate de productie recent dezvoltata in comuna Heresti - judetul Giurgiu - localitate situata 30 km Sud de Bucuresti.   
Fabrica acopera o suprafaţă de 1.100 mp, pe o suprafata de teren de 12.200 mp cu deschidere 42 m la drum national, are 1100 mp de construcţie şi este conectata direct la toţi furnizorii de utilităţi (energie electrică instalata permite o creştere a consumului de până la 250 kW / h). 
Fabrica este compartimentata pe:
- Spatii birouri
- Spatii tehnice
- Vestiare femei, barbati
- Grupuri sanitare, dusuri femei si barbati
- Sala de mese
- Sala de productie
- Depozit materii prime
- Depozit produs finit
- Depozit ambalaje
- Punct receptie si livrare marfa
- Cabina paza
În prezent, există cinci linii în exploatare: 
- Două multi-linii complet automatizate de dozare si ambalare cu o capacitate medie de producţie de 450 kg / h;
Pe fiecare  linie se poate ambala orice formă de hrană tip solidă,  pulberi, boabe, felii neregulate; 
- Linie de ambalare pentru pulberi, capacitatea de producţie cu 200 kg / h; 
- Linie de ambalare pentru condimente si  amestecuri cu capacitate de productie de 1.000 kg / h; 
- Liniei de ambalare cu două cântăre tip gravimetrica cu o capacitate maximă de 300 kg / h. 
Alte utilaje si echipamente necesare pentru desfasurarea activitatii :
- Malaxoare din inox pentru industria alimentara in numar de 4 bucati;
- Cuptor pentru baxat tip “tunel”;
- Compresoare de divrse volume in numar de 3; 
- Masina automata pentru imprimare trasabilitate – data de fabricatie, lot;
- Cantare electronice pentru verificare in numar de 4;
- Motostivuitor
- Electrostivuitor
- Transpalete manuale 3 bucati
- Sisteme de depozitare modulare tip rafturi pentru europaleti
- Computere
- Autoturisme necesare personalului TESA si de vanzari
Societatea are implementat system ISO 22 000 şi HACCP privind managementul calitatii si siguranta alimentara.
Obiect de activitate principal Fabricarea altor produse alimentare 
Localizare Sector 3, Bucuresti
Total masa credala 13.686.342,257 lei
Creditor majoritar(procent din masa credala detinut) B.C.R. S.A. (49,42 %)
Active Fabrica acopera o suprafaţă de 1.100 mp, pe o suprafata de teren de 12.200 mp cu deschidere 42 m la drum national, are 1100 mp de construcţie şi este conectata direct la toţi furnizorii de utilităţi (energie electrică instalata permite o creştere a consumului de până la 250 kW / h)
Mentiuni Compania a primit in 2009 aprobare pentru subvenţie de finanţare din partea UE de 700.000 de euro, prin Agentia de Plati pentru Dezvoltare si Pescuit – Schema de ajutor de stat – XS13/123/2008 pentru construirea unei fabrici multifunctionale de producere a unei game largi de turtă dulce şi biscuiţi multicereale
Profilul General
Romfood Prod este unul dintre primii trei producatori români din sectorul de activitate al produselor ambalate tip hrana sănătoasa  & vegetariana;
 
Romfood Prod are capabilitati complete de : ambalare, lansare pe piata şi vânzare a produselor alimentare, prin intermediul tuturor retelelor, locale si multinationale, de comert cu amănuntul prezente în România; 
Cota de piaţă detinuta de comertul modern (cash &carry, hypermarket si supermarket) este în creştere rapidă pe segmentul de produse alimentare; 
Marcile proprii, Distins si Pufi Dufi, ale companiei reprezintă 74% din vânzările  totale restul fiind reprezentat de produse sub marca privata a retelelor de comert, Winny, Bioflakes, Lechermatz, Filia, Ver'dis, OSNA, Aro; 
Romfood Prod funcţionează intr-o fabrică nou construita in anul 2008 , cu suprafata construita de 1.100 mp, si teren de 12.000 mp, situata la 30 km distanţă de Bucureşti, in judetul Giurgiu.
Fabrica detine toate avizele necesare de functionare si este acreditata din punct de vedere al managementului sigurantei produselor alimentare HACCP.
Compania a primit in 2009 aprobare pentru subvenţie de finanţare din partea UE de 700.000 de euro, prin Agentia de Plati pentru Dezvoltare si Pescuit – Schema de ajutor de stat – XS13/123/2008 pentru construirea unei fabrici multifunctionale de producere a unei game largi de turtă dulce şi biscuiţi multicereale. 
Implementarea proiectului de investitie nu a fost inca demarata deoarece Romfood Prod nu a avut resursele pentru finantarea partii de 50%, respectiv 700,000 euro, din proiect care ii revine.
 
Istoric si Etapele de dezvoltare ale Romfood Prod
Compania, cu sediul la Heresti - judetul Giurgiu la 30 km sud Bucuresti, a fost infiintata in anul 2003 de către doi antreprenori având experienta in vânzarea şi comercializarea produselor alimentare, experienta acumulata in cadrul unor companii multinaţionale.
Prin urmare, activitatea companiei a fost orientata catre aducerea pe rafturile retelelor de magazine a unui numar de produse alimentare foarte cautate de consumatorii romani dar aflate intr-o oferta limitata la produsele premium ale unui numar de producatori multinationali. 
În paralel, compania a iniţiat investiţii în instalaţii de producţie proprie, în scopul completarii gamei de produse oferite consumatorilor şi acoperirii cererii de produse cu pret accesibil la o calitate comparabila cu cea a produselor premium. 
An Vinzari [lei] Numar produse Angajati
2003 100,000 5 9
2004 1,400,000 30 15
2005 4,100,000 42 19
2006 6,400,000 55 60
2007 8,700,000 61 80
2008 15,200,000 70 90
2009 16.700.000 70 70
Având în vedere cererea ridicată pentru grupele de produse aduse de către societate pe rafturile comercianţilor cu amănuntul, compania si-a crescut performantele constant în ultimii şase ani.
Romfood Prod SRL  este unul din principalii jucator locali în ambalarea, distribuirea şi comercializarea produselor alimentare ambalate. 
Portofoliului de produse este axat pe produse alimentare sănătoase şi vegetariana si consta in: 
cereale pentru micul dejun, 
produse alimentare instant,
produse pe bază de soia,
condimente, 
zahăr brut si sare de mare.
Compania vinde produsele sub marci proprii şi marci private ale retelelor de comert prin întreaga gama de comercianţii cu amănuntul şi cu ridicata din  piata romaneasca. 
  
Game de produse şi structura de vânzare 
Produsele comercializate de companie se încadrează în cinci grupure: 
1. cereale pentru micul dejun, 
2. produse alimentare instant, 
3. produse pe bază de soia, 
4. condimente,
5. zahar brut si sare marina. 
Cerealele pentru micul  dejun acoperă o gamă largă de  produse prelucrate pe bază de grâu, porumb şi orez, care sunt comercializate sub marcile proprii companiei, Distins şi Pufi Dufi, şi marcile private ale comerciantilor: Winny, Bioflakes, Lechermatz. 
Alimentele instant sunt acele tipuri de produse care sunt folosite în mod regulat de către orice familie şi prezentate într-o formă care permite prelucrarea rapida, cum ar fi fulgi de cartofi şi fasole pentru pregătirea piure instantanee. Vandute într-o varietate de pachete aceste produse sunt comercializate atât sub marcile proprii al companiei,  Distins,  marcile private ale comerciantilor, cum ar fi Filia, Ver'dis si Profi. 
Produsele pe bază de soia, inclusiv laptele praf din soia, sunt reprezentate de intreaga gama de granule, cuburi de felii, care au devenit tot mai populare în rândul consumatorilor, ca o sursă valoroasă şi sănătoasă de proteine vegetale. Aceste produse sunt, de asemenea, comercializate sub marca Distins şi marcile private ale comerciantilor  Profi, OSNA, Winny, Ver'dis şi Filia.
 
Amestecurile de  condimente, sunt o categorie de produse vândute într-o varietate de forme de  ambalare cu gramaje mici de la 100 gr la 5 kg, sub marca companiei Distins şi marca proprie a Metro, Aro. 
Produse cum sunt zaharul brut si sarea de mare au devenit tot mai populare în rândul consumatorilor, ca o alternativa valoroasă şi sănătoasă la produsele traditionale. Aceste produse sunt, de asemenea, comercializate sub marca Distins .
Prin urmare, compania are un portofoliu de aproximativ 70 de produse avind la baza un numar  de 25 retete care sunt ambalate în conformitate cu o serie de mărci şi greutăţi. 
Contribuţia in vanzari a marcilor  proprii ale companiei este de aproximativ 74%, restul fiind reprezentat de vânzările de produse sub marca privata a retelelor.
Rezultatele de vânzări ale companiei, bazate pe cifrele anului 2009, arata ca:
85%din produsele sale se vind prin lanţuri de retail,
15% se vind printr- o serie de distribuitori care acoperă 60% din suprafata Romaniei. 
Compania isi vinde produsele prin intermediul marilor comercianti aflati pe piata romaneasca : Carrefour, Cora, Real, Auchan, Kaufland, Metro, Selgros, Profi, Inter’ex, Albinuta 
Distributia efectiva a produselor se va face prin S.C. Distins Distribution srl, cu sediul in Bucuresti, Al. Barajul Rovinari nr.3, bl Y13,sc.2, ap.29, sector 3, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/11444/2009, cod fiscal/unic RO 26283121 , cont nr. RO61 RNCB 0079 1134 9101 0001 deschis la B.C.R,Sucursala Titan reprezentata de Lazar Lucian, in calitate de Administrator. 
Scopul infiintarii acestui “vehicul” a fost determinat de reticenta marilor comercianti de a contracta cu societati aflate in stare de insolventa . 
Obiectul contractului consta in stabilirea conditiilor in care, Distribuitorul S.C. Distins Distribution srl va putea distribui pe teritoriul Romaniei si inafara tarii , produsele descrise in Anexa 1 la contractul incheiat. Furnizorul (SC ROMFOOD PROD) vinde in exclusivitate produsele sale prin intermediul Distribuitorului in retelele de magazine: Metro, Selgros, Kaufland, Carrefour (prin distribuitorul logistic Europro Distribution SRL) , Real, Cora, Auchan, Profi, Albinuta, Inter’ex si catre distribuitorii zonali cu care Furnizorul avea contracte de distributie.  
Distins Distribution srl nu va desfasura nici o alta activitate in afara de aceea de a distribui produsele Romfood Prod .
Distins Distribution srl cunoaste faptul ca Furnizorul se afla in procedura de insolventa cu intentie de reorganizare depusa, ca sustine planul de reorganizare si participa la reorganizarea Furnizorului, indeplinindu-si cu buna credinta toate obligatiile asumate prin contract pe intreaga perioada a reorganizarii.  
Defalcarea veniturilor companiei pe cele trei tipuri de retail indică faptul că pina la mijlocul anului 2009 lanţurile de discount au fost cei mai mari contribuitori cu peste 30%, urmate de hypermarket / supermarket-uri 28% si Cash & Carry cu 20%. 
Deoarece marja bruta a vinzarilor prin retelele de discount era foarte mica (intre 16 -18%) aceasta structura a fost schimbata incepind cu semestrul II, 2009 respectiv contributia retelelor de discount diminuata la 4%.
Capacitatile de productie 
Compania operează o unitate de productie recent dezvoltata in comuna Heresti - judetul Giurgiu - localitate situata 30 km Sud de Bucuresti.   
Fabrica acopera o suprafaţă de 1.100 mp, pe o suprafata de teren de 12.200 mp cu deschidere 42 m la drum national, are 1100 mp de construcţie şi este conectata direct la toţi furnizorii de utilităţi (energie electrică instalata permite o creştere a consumului de până la 250 kW / h). 
Fabrica este compartimentata pe:
- Spatii birouri
- Spatii tehnice
- Vestiare femei, barbati
- Grupuri sanitare, dusuri femei si barbati
- Sala de mese
- Sala de productie
- Depozit materii prime
- Depozit produs finit
- Depozit ambalaje
- Punct receptie si livrare marfa
- Cabina paza
În prezent, există cinci linii în exploatare: 
- Două multi-linii complet automatizate de dozare si ambalare cu o capacitate medie de producţie de 450 kg / h;
Pe fiecare  linie se poate ambala orice formă de hrană tip solidă,  pulberi, boabe, felii neregulate; 
- Linie de ambalare pentru pulberi, capacitatea de producţie cu 200 kg / h; 
- Linie de ambalare pentru condimente si  amestecuri cu capacitate de productie de 1.000 kg / h; 
- Liniei de ambalare cu două cântăre tip gravimetrica cu o capacitate maximă de 300 kg / h. 
Alte utilaje si echipamente necesare pentru desfasurarea activitatii :
- Malaxoare din inox pentru industria alimentara in numar de 4 bucati;
- Cuptor pentru baxat tip “tunel”;
- Compresoare de divrse volume in numar de 3; 
- Masina automata pentru imprimare trasabilitate – data de fabricatie, lot;
- Cantare electronice pentru verificare in numar de 4;
- Motostivuitor
- Electrostivuitor
- Transpalete manuale 3 bucati
- Sisteme de depozitare modulare tip rafturi pentru europaleti
- Computere
- Autoturisme necesare personalului TESA si de vanzari
Societatea are implementat system ISO 22 000 şi HACCP privind managementul calitatii si siguranta alimentara.

SC ROMFOOD PROD SRL
Detalii debitor
Active Dosar
Licitatii Dosar
Printare Dosar
Debitor SC ROMFOOD PROD SRL
CUI 15619898
RC J40/10251/2003
Localitate Bucuresti
Persoana contact ROVIGO SPRL
Telefon 0212.100.164 0724.323.442
Email office@rovigo.ro
Suntem membrii: Suntem agreati de: Parteneri:
UNPIRInsol Europe   AVASANAF   Deleanu