Restructurarea obligațiilor fiscale

Planuri de restructurare fiscală și testul creditorului privat prudent

Aveți dificultăți financiare? Apelați la echipa Rovigo pentru accesarea mecanismului amnistiei fiscale.

100% din planurile de restructurare elaborate de Rovigo au fost aprobate de instanțele competente. Alături de noi puteți obține:

circle

Anularea obligațiilor fiscale

pentru un maximum de 50% din obligațiile fiscale restante supuse reorganizării

album

Eșalonare la plată

pentru maximum 7 ani a diferenței de obligații principale rămase în urma anulării

panorama_fish_eye

Anularea obligațiilor accesorii

aferente obligațiilor fiscale principale restante supuse reorganizării

Cine poate accesa mecanismul restructurării fiscale?

Potrivit O.G. nr. 6/2019, până în data de 30 septembrie 2021, mecanismul amnistiei fiscale poate fi accesat de toți cei care au datorii bugetare restante la 31 decembrie 2020, indiferent de cuantumul acestora. Pentru a aplica, companiile trebuie să depună plan de restructurare cu condiția de a nu se afla în procedura insolvenței sau de a nu beneficia deja de o eșalonare conform Codului de Procedură Fiscală.

Aveți datorii fiscale restante la 31 decembrie 2020?

Nu lăsați datoriile să sufoce business-ul. Vă putem ajuta să accesați mecanismul restructurării fiscale și să aplicați facilitățile oferite prin OG 6/2019.

Cum puteți accesa mecanismul restructurării fiscale?

insert_drive_file

Notificați organul fiscal competent

Firmele care vor să acceseze mecanismul amnistiei fiscale trebuie să notifice organele fiscale competente cu privire la intenția de a accesa mecanismul până la 30 septembrie 2021.

article

Obțineți certificatul de atestare fiscală

Organul fiscal către care a fost trimisă notificarea va emite certificatul de atestare fiscală, care cuprinde obligațiile bugetare restante ce vor face obiectul restructurării. Certificatul se eliberează din oficiu, în termen de cel mult 5 zile de la data depunerii notificării.

create

Întocmiți planul de restructurare și testul creditorului privat prudent

Alături de un expert independent, întocmiți cele două documente necesare în vederea accesării mecanismului amnistiei fiscale. Odată întocmite, planul de restructurare și testul creditorului privat prudent sunt trimite către AGEA companiei beneficiare în vederea aprobării.

mail

Depuneți solicitarea de restructurare

Expertul independent care a întocmit documentele necesare depune la organele competente solicitarea de restructurare. Expertul independent are obligația de a atașa dovada plății a maximum 15% din obligația fiscală principală supusă restructurării, în termen de cel mult 60 de zile de la data depunerii notificării.

insert_drive_file

Obțineți soluționarea solicitării

Conform OG 6/2019, organul fiscal competent va soluționa solicitarea de restructurare în termen de maximum 30 de zile de la înregistrare.

manage_search

Monitorizați implementarea planului

Expertul independent care a întocmit documentele necesare pentru accesarea mecanismului restructurării fiscale se va ocupa de monitorizarea aplicării corecte a măsurilor de restructurare. Acesta va întocmi periodic un raport privind stadiul implementării, care va fi trimis atât către compania care a accesat mecanismul cât și către organele fiscale.

content_cut

Ajustați planul de restructurare

În timpul aplicării planului de restructurare, orice impreviziune sau situație care modifică premisele restructurării trebuie trată, iar planul trebuie ajustat pentru a se plia noilor cerințe.

Accesați mecanismul amnistiei fiscale alături de Rovigo

Împreună cu Rovigo puteți beneficia de facilitățile oferite de OG 6/2019 fără efort. Preluăm întreg procesul, de la verificare inițială până la monitorizarea și ajustarea planului, pentru a ne asigura că restructurarea obligațiilor se desfășoară fără surprize ulterioare.

Au încredere în noi: