Casa Maria Lahovary – în curând va fi valorificată în procedura insolvenței

folder_openAnunțuri
commentNiciun comentariu
Licitație Rovigo SPRL - casa Maria Lahovary

Casa Maria Lahovary - emblemă a Bucureștiului secolului XIX

Casa Maria Lahovary - licitatie Rovigo Sprl

Construită în 1889 în stilul neorenașterii franceze de către arhitectul Louis Blanc, casa Maria Lahovary a fost construită la cererea politicianului Ion M. Lahovary, tatăl prințesei Martha Bibescu. Clădirea este una dintre emblemele Bucureștiului.

Planurile semnate de arhitectul Louis Blanc în 27 iunie poartă însemnările în limba franceză. Inițial, arhitectul a proiectat clădirea în mijlocul terenului, cât mai departe de străzile aglomerate ale Bucureștiului. Astfel, el a profitat de spațiu pentru a transforma întreaga casă într-o oază de liniște.

Reședința somptuoasă era formată din pivnițe, parter, etaj și o mansardă înaltă. Probabil că, la dorința lui Lahovary, clădirea a fost construită în stilul neorenașterii franceze pentru a se contura în grandoare și eleganță.

Simetria fațadei principale este punctată la nivelul parterului, în dreapta, de o fereastră triplă, în forme descrescătoare. Deasupra ferestrelor, panoul decorativ cu monograma ML face trimitere, în limba franceză, la Casa Lahovary. Pe fațada posterioară, Louis Blanc a amplasat un pridvor de lemn, consemnat de arhitect în calcule astfel: „verandă deschisă de lemn cu soclu zidit”.

La început, repartizarea spațiilor interioare ale construcției era următoarea: 10 camere la parter și etaj, 2 antreuri cu toate instalațiunile moderne (apă, electricitate, băi); bucătăria și camerele de servitori la subsol. În stânga se afla grajdul, iar în dreapta, remiza pentru trăsuri și garajul de automobile. Dependințele ocupau o suprafață de 619 mp.

Dispunerea actuală a imobilului este: Subsol, Parter, 2 Etaje și Mansardă, având suprafața construită de 1.200 mp și o suprafață foarte generoasă a terenului de 3.300 mp.

În curând, acest monument va fi valorificat în procedura insolvenței de către Rovigo SPRL.

Licitație Rovigo SPRL - casa Maria Lahovary

surse foto: b365.ro, facebook.com

Alte articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.